Hemoroidy

hemoroidy_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Hemoroidy- jak je zwalczać?

Tytuł:Hemoroidy- jak je zwalczać?
Autor:Neska
18.2.2011, 09:35
Witam! Czy ktoś może mi powiedzieć czy hemoroidy można całkowicie wyleczyć? Czy są jakieś srodki, które znacznie zmniejszają ból? Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam

Autor:Maciek
18.2.2011, 14:16
W leczeniu hemoroidów stosuje się różne maści oraz środki przeciwzapalne. Metoda leczenia zależy przede wszystkim od zaleceń lekarza.

Autor:Ewelina25
21.2.2011, 08:56
Jeśli chorujesz na hemoroidy to musisz iść do lekarza- on przepisze Ci najwłaściwsze leki i wtedy będziesz mieć szansę na całkowite wyleczenie. Dobrane przez lekarza preparaty na pewno przyniosą Ci ulgę i nie będziesz więcej cierpieć z powodu tej choroby, dlatego nie powinnaś się dłużej zastanawiać nad wizytą u lekarza. Życzę powrotu do zdrowia.

Autor:XX
21.2.2011, 14:33
Ból związany z hemoroidami można zmniejszyć poprzez stosowanie specjalnych maści oraz leków przeciwbólowych, np pyralginy. Zażywanie tego leku dodatkowo zapobiegnie powstawaniu stanom zapalnym, co jest bardzo dobre.

Autor:Warszawiak
22.2.2011, 08:32
Potwierdzam, kiedyś zdarzyło mi się cierpieć z powodu hemoroidów i ten lek mi pomógł. Ogólnie cały leczenie nie trwało aż tak długo, więc szybko wróciłem do zdrowia.

Autor:Jacek35
22.2.2011, 13:28
Na ból związany z hemoroidami najlepiej stosować przeznaczone do tego celu maści i leki. Wybierając je warto skonsultować się z lekarzem, który pomoże je właściwie wybrać.

Autor:mirek
26.10.2011, 00:13
Ja stosuje krioterapie na hemoroidy. Nazywa sie Hemor Rite. Bardzo mi pomoglo i duzo lepsze niz masci. Jesli ktos nie zna to polecam to urzadzenie.Na prawde dobre efekty.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej pływa: kowadło czy rekin

hemoroidy_ciekawostki

Ciekawostki

Żylaki
Żylaki powstają, gdy zastawki żylne tracą szczelność, odginając się w dół lub do góry. Ich rozszerzenie wywołuje obrzęk tego odcinka żyły. Żylaki pojawiają się najczęściej na łydkach i wyglądają jak sieć poskręcanych, sinych niteczek, miejscami nieco napuchniętych.

Czy wiesz, że...

Ciąża i poród
Od pierwszego objawu do ostatniego skurczu, twoje ciało zmienia się, brzuch staje się coraz większy, a ty odczuwasz, że chwila przyjścia na świat ukochanego maleństwa staje się coraz bliższa. Wbrew pozorom, okres ciąży nie jest aż tak długi, jak może się wydawać.

Polecamy

Anoreksja i bulimia
Anoreksja i bulimia to choroby jakże bliskie sobie. Dopiero w późnych latach siedemdziesiątych bulimie opisano jako oddzielną chorobę. Wówczas myślano, że takie objawy towarzyszą anoreksji. Teraz wiadomo że te choroby znacznie się różnią od siebie.

Lekiem numer jeden na silny ból w kategorii leków bez recepty została Pyralgina. Farmaceuci uznali ją w badaniach Świat Farmacji (Wydawnictwo Apteka) za najchętniej polecaną swoim klientom. Przy wyborze uwzględniali takie czynniki jak: skuteczność, działania farmakologiczne, szybkość działania czy też minimalne skutki uboczne i działania niepożądane. Pyralgina jest produkowana przez Zakłady Farmaceutyczne Polpharma SA. Zawiera w dawce 500 mg substancję czynną metamizol.