| Tytuł: | Hemoroidy- jak je zwalczać? |
| Autor: | Neska 18.2.2011, 09:35 |
| Witam! Czy ktoś może mi powiedzieć czy hemoroidy można całkowicie wyleczyć? Czy są jakieś srodki, które znacznie zmniejszają ból? Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam | |
| Autor: | Maciek 18.2.2011, 14:16 |
| W leczeniu hemoroidów stosuje się różne maści oraz środki przeciwzapalne. Metoda leczenia zależy przede wszystkim od zaleceń lekarza. | |
| Autor: | Ewelina25 21.2.2011, 08:56 |
| Jeśli chorujesz na hemoroidy to musisz iść do lekarza- on przepisze Ci najwłaściwsze leki i wtedy będziesz mieć szansę na całkowite wyleczenie. Dobrane przez lekarza preparaty na pewno przyniosą Ci ulgę i nie będziesz więcej cierpieć z powodu tej choroby, dlatego nie powinnaś się dłużej zastanawiać nad wizytą u lekarza. Życzę powrotu do zdrowia. | |
| Autor: | XX 21.2.2011, 14:33 |
| Ból związany z hemoroidami można zmniejszyć poprzez stosowanie specjalnych maści oraz leków przeciwbólowych, np pyralginy. Zażywanie tego leku dodatkowo zapobiegnie powstawaniu stanom zapalnym, co jest bardzo dobre. | |
| Autor: | Warszawiak 22.2.2011, 08:32 |
| Potwierdzam, kiedyś zdarzyło mi się cierpieć z powodu hemoroidów i ten lek mi pomógł. Ogólnie cały leczenie nie trwało aż tak długo, więc szybko wróciłem do zdrowia. | |
| Autor: | Jacek35 22.2.2011, 13:28 |
| Na ból związany z hemoroidami najlepiej stosować przeznaczone do tego celu maści i leki. Wybierając je warto skonsultować się z lekarzem, który pomoże je właściwie wybrać. | |
| Autor: | mirek 26.10.2011, 00:13 |
| Ja stosuje krioterapie na hemoroidy. Nazywa sie Hemor Rite. Bardzo mi pomoglo i duzo lepsze niz masci. Jesli ktos nie zna to polecam to urzadzenie.Na prawde dobre efekty. | |
Żylaki
Żylaki powstają, gdy zastawki żylne tracą szczelność, odginając się w dół lub do góry. Ich rozszerzenie wywołuje obrzęk tego odcinka żyły. Żylaki pojawiają się najczęściej na łydkach i wyglądają jak sieć poskręcanych, sinych niteczek, miejscami nieco napuchniętych.
Ciąża i poród
Od pierwszego objawu do ostatniego skurczu, twoje ciało zmienia się, brzuch staje się coraz większy, a ty odczuwasz, że chwila przyjścia na świat ukochanego maleństwa staje się coraz bliższa. Wbrew pozorom, okres ciąży nie jest aż tak długi, jak może się wydawać.
Anoreksja i bulimia
Anoreksja i bulimia to choroby jakże bliskie sobie. Dopiero w późnych latach siedemdziesiątych bulimie opisano jako oddzielną chorobę. Wówczas myślano, że takie objawy towarzyszą anoreksji. Teraz wiadomo że te choroby znacznie się różnią od siebie.